top of page

Astoņi padomi kā iegādāties lietotas mēbeles


Lietotu mēbeļu iegāde ir lielisks veids, kā ietaupīt naudu un izbaudīt nelielu iepirkšanās piedzīvojumu!



1: Izmēriet telpu un pierakstiet vēlamo mēbeļu izmēru ar uzviju!


Neatkarīgi no tā, vai meklējat grāmatu plauktu, krēslu, dīvānu vai garu galdu, izmēriet tam izvēlētā laukuma augstumu, platumu un dziļumu. Iztērējot pat dažus eiro stūra plauktam ar skaistiem izliekumiem, tas var būt nelietderīgi, ja tas neietilpst stūrī, kurā vēlaties to ievietot. Tāpat izvēlieties dažas dažādas vietas mājās, kur jūs vēlētos ievietot mēbeli. Tādā veidā jums ir atkāpšanās iespēja, ja atrodat kaut ko, kas izskatās perfekti, bet ir tikai nedaudz lielāks par jūsu galveno izvēlēto vietu.


2: Izmēģini uz vietas!


Nav nekas sliktāks par to, ka pēc tam, kad esat to atvedis mājās, uzzināt, ka kaut kas nedarbojas. Daudzas lietotas mēbeles tiek pārdotas tādas, kādas tās ir, bez atgriešanas politikas, kas nozīmē, ka jūs tās nevarat atgriezt kāda iemesla dēļ. Lai izvairītos no vilšanās, izmēģiniet lietotās mēbeles veikalā. Apsēdieties uz dīvāna, lai pārliecinātos, ka tas ir ērts ilgāk nekā dažas minūtes. Atveriet kumodes atvilktnes, lai pārliecinātos, ka rokturi nesaplīst pēc dažām lietošanas reizēm. Ieskatieties skapjos un labi apskatiet plauktus iekšpusē.


3: Novērtējiet kvalitāti!


Ir grūti zināt, cik ilgi mēbele kalpos, taču laba vienreizēja izmantošana var sniegt priekšstatu. Izmantojiet šos kritērijus, lai iegādātos lietotas mēbeles, lai atdalītu "labu" no "bezvērtīga":

  • Izpētiet materiālu, no kā tas ir izgatavots. Jums nav precīzi jāzina, no kāda koka tas ir izgatavots (lai gan tas ir pluss). Tas vairāk attiecas uz kvalitāti, nevis veidu. Vai koks ir ciets, preskartons vai finierēts? Vai spilveni ir izgatavoti no kaut kā izturīga vai šķiet trausli? Vai tas ir salīmēts kopā vai tas viss ir no viena gabala?

  • Minūti ignorējiet nepilnības. Virsmas nepilnības, piemēram, skrāpējumus un noslīpētu krāsu, var novērst – konstrukciju būtu grūtāk atjaunot. Tā vietā, lai uzķertos uz plankumiem, koncentrējieties uz vispārējo mēbeli.


4: Izmanto ožu!

Lai cik ļoti Jums patiktu mēbele var gadīties, ka viņai nav labs aromāts un atvedot mājās Jūs no viņas vēlēsieties tikt ātrāk vaļā. Pirms pērc pārliecinies vai smarža tevi apmierina, protams var iztīrīt , pārkrāsot, pārtapsēt! Tas jau būs Tavs lēmums.


5: Pārbaudi mēbeļu aizmuguri!


Pārliecinieties, vai mēbeļu aizmugure ir labā stāvoklī (jūs būtu pārsteigts, cik daudz cilvēku nekad neapiet apkārt savai noskatītajai mēbelei). Pat ja tā novietota pret sienu, ātri pārbaudot “neredzamo” pusi, var atklāties caurumi aizmugurē, bojājumi konstrukcijā. Protams tas neattiecas uz lietām ja tās ir mazsvarīgas (kā piemēram caurums audumā, mugurpusē) ja viņu novietosiet pie sienas.


6: Uzziniet vai spēsiet aizvest mājās!

Pirms iegādājaties preci, izdomājiet kā viņu nogādāt mājās, jo daudzos mēbeļu veikalos nav pieejamas piegādes.


7: Iztēlojies!

Pirms iegādājies lietotu mēbeli iztēlojies kā Tu varēsi viņu salabot, atjaunot. Jūs reti atradīsiet mēbeli kurai nemaz nav nepieciešams kaut vai drusku pielikt roku.


8: Veiciet matemātiku!

Daļa no tā, kas padara lietotu mēbeļu iegādi tik pārliecinošu, ir iespēja to uzlabot, taču jums ir jāiekļauj sava darba izmaksas cenā, ko esat gatavs maksāt par pašām mēbelēm. Saskaitiet izmaksas par audumu, smilšpapīru, rokturiem, spilveniem un jebko citu, kas jums būs nepieciešams, lai to salabotu.


Lai veicas!


bottom of page